Welkom bij het Jad Davids Fonds

Het Jad Davids Fonds is genoemd naar Joseph Hirsch (Zvi) Davids (1896-1960) en werd in januari 1960 is opgericht. Het fonds heeft als doelstelling financiële steun te geven aan Shoa overlevenden (en/of hun kinderen) uit de Nederlandse gemeenschap in Israel die in financiele moeilijkheden zijn geraakt.

Yad Davids helpt in de vorm van een eenmalige bijdrage, zoals tandartskosten, gehoorapparaten, medicatie die niet wordt gedekt door het ziekenfonds, aankoop van een bril of rollator, hulp bij het opknappen van een appartement of hulp via een maandelijkse toelage.

What We Do

?Waarmee helpt Jad Davids

Onze regelmatig gesteunde individuen krijgen twee keer per jaar een financiële bijdrage, tijdens Rosh Hasjana en Pesach, zodat ze de feestdagen met waardigheid kunnen vieren. Daarnaast ontvangen zij jaarlijks tijdens de winter ondersteuning voor huisverwarming.

הוצאות רופא שיניים

Tandartskosten

קולנועית

Rollator

תמיכה רפואית

Medische onkosten

תמיכה חודשית

Gehoorapparaten

חימום

Verwarming

משקפיים

Aanschaf van een bril

Extra steun

Kado voor de feestdagen

Frequently Asked Questions

Vraag & Antwoord

Weet u niet zeker of u recht heeft op hulp? Neem hier even een kijkje!

Nederlandse shoa overlevenden in Israel met een laag inkomen en hun kinderen die na 1945 zijn geboren.
*Bewoners van Beth Joles en Beth Juliana kunnen zich wenden tot hun respectievelijke sociale werkers in hun eigen tehuis.

Ouderen, geboren voor mei 1945 kunnen zich wenden tot de stichting NINI Chopp, de  Sociale zorg voor Nederlandse Holocaust overlevenden, hun partners en hun kinderen.

Een aanvraag kan worden gedaan voor een maandelijkse ondersteuning of een bedrag voor bijzondere onkosten, zoals bijdragen voor tandheelkundige behandeling, een rollator, aanpassing in uw woning, of medicijnen die buiten het ziekenfondspakket vallen.

De taken van Jad Davids worden bijna uitsluitend uitgevoerd door vrijwilligers, zodat de kosten tot een minimum beperkt blijven. De balans, opgemaakt door een erkende accountant, wordt jaarlijks ingeleverd bij het Israëlische register van niet-winstgevende organisaties.

U kunt maandelijkse steun aanvragen of eenmalige uitgaven zoals tandartskosten, gehoorapparaten, aanschaffen van een bril en hulp krijgen om uw appartement aan te passen.

* Door een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse bijdrage te storten; (zie rekening gegevens onderaan) of door een nalatenschap of schenking aan Jad Davids te geven.

* Door eenmaal per jaar de traditionele bazaars in Beth Juliana en Beth Joles te bezoeken.

* Door op woensdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur in Beth Juliana aan de Jad Davids cadeautafel iets te kopen.

*Door bij bijzondere gelegenheden uw familieleden of vrienden te vereren met een Jad Davids Oorkonde, bijvoorbeeld bij speciale verjaardagen of geledigheden.

Woord van de voorzitter

 Het voorwoord van de voorzitter van het bestuur van Jad Davids, Jitschak Alster, is momenteel alleen in het Hebreeuws beschikbaar en is hier te lezen.

Thank You

Bedankbrieven

De leden die steun krijgen van onze vereniging, tonen hun oprechte dankbaarheid en verwarmen ons met vriendelijke woorden. De hulp wordt met volle toewijding gegeven, en het is ontroerend om deze lieve woorden te ontvangen. Hier zijn enkele van de bedankbrieven die we mochten ontvangen.

Contact

Voor vragen, verzoeken of aanvragen kunt u uw gegevens hier achterlaten, en zullen wij zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Contact gegevens

Postbus 5207

Herzliya 4615102    

Tel: 054-7600043

Email: davidsfonds60@gmail.com

דילוג לתוכן